Ciasto marchewkowo-piernikowe

Ciasto marchewkowo-piernikowe

Ciasto marchewkowo-piernikowe

Składniki:

✅ 350g startej marchewki
✅ 20g migdałów
✅ 20g oleju kokosowego
✅ 2 jaja
✅ 30 ml słodzika Pecva
✅ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
✅ 1 łyżeczka cynamonu
✅ 1 łyżeczka przyprawy do piernika
✅ serek naturalny typu philadelphia
✅ łyżeczka cukru-pudru
✅ garść drobno posiekanych orzechów włoskich

Przygotowanie:

W misce miksera połącz jaja z cukrem i olejem na gładką masę. Dodaj startą marchew i posiekane wcześniej migdały. Dodawaj stopniowo mąkę z proszkiem i przyprawami i wymieszaj całość ręcznie łyżką lub szpatułką (nie miksuj!) do połączenia składników. W okrągłej formie do pieczenia wyłóż papier i wlej ciasto. Piecz w temperaturze 160 stopni przez około 30-35 minut. Serek naturalny zmiksuj z cukrem pudrem na gładki krem. Ostudzone ciasto udekoruj z wierzchu kremem i posiekanymi orzechami.

2022-12-14 09:02:00 1051 viewed
Komentarze